Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Διαγωνισμός Διπλωματικού Σώματος 2013


Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή δέκα (10) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών

Την 3η Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Τρίτη, θα αρχίσει στο Υπουργείο Εξωτερικών ο διαγωνισμός για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών δέκα (10) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 35ο, να έχουν πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισοτίμου της αλλοδαπής, αναγνωρισμένο από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α) και, προκειμένου για άνδρες, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νομίμως απαλλαγεί από αυτές.

Τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν, ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, τα εξεταστέα μαθήματα κ.λπ. ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα 17/1999 (ΦΕΚ Α΄10) καθώς και στο πλήρες κείμενο της προκήρυξης.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η υποβολή (αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου με σχετική εξουσιοδότηση) ή η αποστολή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή και την ένδειξη «Για το διαγωνισμό των Ακολούθων» στο Υπουργείο Εξωτερικών (ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης, Ακαδημίας 1, 10671, Αθήνα -γραφείο 208, ώρες 11:00-13:00 καθημερινά, τηλ.: 210-3681139, 3681138) αίτησης συμμετοχής -υπεύθυνης δήλωσης σε ειδικό έντυπο, μαζί με πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου ή ταυτότητας και λοιπά δικαιολογητικά, από την επομένη της δημοσιεύσεως της προκήρυξης στο Φ.Ε.Κ. μέχρι και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013. Η εμπρόθεσμη ταχυδρομική αποστολή αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται αντίγραφο της Προκήρυξης και το έντυπο της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης από το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Πολιτών και Αποδήμων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ακαδημίας 3 (ισόγειο-στοά Δαβάκη), τηλ.: 210-3682045, 3682046.

Πηγή: Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

Διαβάστε Επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...