Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Διαγωνισμός Διπλωματικού Σώματος 2012

Προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή είκοσι (20) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών


Τη 10η Νοεμβρίου 2012, ημέρα Σάββατο, θα αρχίσει στο Υπουργείο Εξωτερικών ο διαγωνισμός για την εισαγωγή στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών είκοσι (20) υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 35ο, να έχουν πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισοτίμου της αλλοδαπής, αναγνωρισμένο από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π (πρώην ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α) και, προκειμένου για άνδρες, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νομίμως απαλλαγεί από αυτές.

Τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν, ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού, τα εξεταστέα μαθήματα κ.λπ. ορίζονται στο Προεδρικό Διάταγμα 17/1999 (ΦΕΚ Α΄10) καθώς και στο πλήρες κείμενο της προκήρυξης.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η υποβολή (αυτοπροσώπως ή μέσω τρίτου με σχετική εξουσιοδότηση) ή η αποστολή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή και την ένδειξη «Για το διαγωνισμό των Ακολούθων» στο Υπουργείο Εξωτερικών (ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού και Διοικητικής Οργάνωσης, Ακαδημίας 1, 10671, Αθήνα - γραφείο 208, ώρες 11:00-13:00 καθημερινά, τηλ.: 210-3681139, 3681138) αίτησης συμμετοχής - υπεύθυνης δήλωσης σε ειδικό έντυπο, μαζί με πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου ή ταυτότητας και λοιπά δικαιολογητικά, από την επομένη της δημοσιεύσεως της προκήρυξης στο Φ.Ε.Κ. μέχρι και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012. Η εμπρόθεσμη ταχυδρομική αποστολή αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι:
1. Πρωτεύοντα μαθήματα
α) Ελληνική γλώσσα
β) Γαλλική γλώσσα
γ) Αγγλική γλώσσα
δ) Ελληνική και παγκόσμια διπλωματική ιστορία:
i) από το 1815 μέχρι το 1945 και
ii) από το 1945 μέχρι σήμερα
ε) Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο
στ) Πολιτική Οικονομία, Δημόσια Οικονομία και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις
2. Δευτερεύοντα μαθήματα
α) Στοιχεία Διεθνών Σχέσεων
β) Ιστορική, θεσμική και πολιτική διάσταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
γ) Στοιχεία αρχαίου ελληνικού, κλασικού, βυζαντινού και νεοελληνικού πολιτισμού
δ) Παγκόσμια γεωγραφία
ε) Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο
στ) Ναυτικό Δίκαιο
ζ) Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

3. Προφορική Δοκιμασία – Συνέντευξη

4. Προαιρετικά μαθήματα (οι γλώσσες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - πλην αγγλικής και γαλλικής - καθώς και η αραβική, κινεζική, ιαπωνική, ρωσική, αλβανική, σερβοκροατική και τουρκική).
Η δοκιμασία στα πρωτεύοντα μαθήματα του διαγωνισμού είναι γραπτή και προφορική, ενώ στα δευτερεύοντα, εκτός από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι μόνο προφορική.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα παρέχονται στους ενδιαφερόμενους από το Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης Πολιτών και Αποδήμων του Υπουργείου Εξωτερικών, Ακαδημίας 3 (ισόγειο-στοά Δαβάκη), τηλ.: 210-3682045, από όπου θα μπορούν να προμηθεύονται αντίγραφο της Προκήρυξης και τα έντυπα της αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης.

 

Πηγή: Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

 

Δείτε και τις κενές θέσεις εργασίας στους διεθνείς οργανισμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...