Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Εθνικός Γύρος για το Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Philip C. Jessup


Η Φοιτητική Ένωση Διεθνούς Δικαίου - ILSA Athens, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στον Ελληνικό Εθνικό Γύρο για το Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Διεθνούς Δικαίου Philip C. Jessup (The Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition), ο οποίος θα λάβει χώρα την 21η Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 9:45 πμ στην Αίθουσα Ευρώπη των συνεδριακών εγκαταστάσεων των εκδόσεων Νομική Βιβλιοθήκη (Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα).

Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί τον μεγαλύτερο και σπουδαιότερο φοιτητικό διαγωνισμό διεθνούς δικαίου με συμμετοχές από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Συνολικά στο διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο περισσότερες από 500 ομάδες από τουλάχιστον 100 χώρες. Πρόκειται για μία προσομοίωση μιας φανταστικής υπόθεσης ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Φέρει το όνομα ενός επιφανούς Αμερικανού διπλωμάτη και νομικού, ο οποίος διετέλεσε δικαστής του Διεθνούς Δικαστηρίου από το 1961 έως το 1970.

Ο ελληνικός εθνικός γύρος διεξάγεται για 6η συνεχή χρονιά με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής πρωταθλήτριας ομάδας, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διεθνή γύρο που θα διοργανωθεί μεταξύ 31ης Μαρτίου και 6ης Απριλίου 2013 στην Ουάσινγκτον. Στον εθνικό γύρο του 2013 συμμετέχουν δύο ομάδες, εκείνες των νομικών σχολών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η φετινή υπόθεση έχει τον τίτλο "The Alfurnan Migrants". 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα http://jessupgreece.wordpress.com 

Διαφήμιση:

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...