Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης και ο ρόλος των περιφερειακών δυνάμεων στο διεθνές σύστημα: Η περίπτωση της Κίνας και της Ινδίας



Το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης και ο ρόλος των περιφερειακών δυνάμεων στο διεθνές σύστημα: Η περίπτωση της Κίνας και της Ινδίας

Συγγραφέας: Εβίτα Χατζησταύρου, MA Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου

Αντικείμενο του πονήματος αποτελεί η ανάλυση του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης και ο ρόλος των περιφερειακών δυνάμεων στο διεθνές σύστημα σε σχέση με το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης. Πιο συγκεκριμένα πως η Κίνα και η Ινδία, δυο κράτη της ασιατικής ηπείρου τα οποία αποτελούν περιφερειακές δυνάμεις στο διεθνές σύστημα συμμετέχουν μέσω της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης τους στο φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης και διεκδικούν μια θέση στο υπο διαμόρφωση πολυπολικό παγκόσμιο σύστημα.

Η έννοια του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης στις διεθνείς σχέσεις αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την κατανόηση του διεθνούς συστήματος καθώς αναδεικνύει όχι μόνο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κράτους και τον τρόπο που αυτά επιδρούν στο διεθνές σύστημα αλλά και τη συνολική λειτουργία του διεθνούς συστήματος. 

[Από την εισαγωγή του βιβλίου]

Το ηλεκτρονικό βιβλίο της Εβίτας Χατζησταύρου θα βρείτε στη διεύθυνση: 

 

1 σχόλιο:

  1. Το ιστολόγιο του διεθνούς δικαίου αποδίδει μεγάλη σημασία στην παρουσίαση της σύγχρονης διεθνούς βιβλιογραφίας πάνω στο ειδικότερο πεδίο που πραγματεύεται.

    Παράλληλα, θεωρεί υποχρέωσή του την προβολή του ακαδημαϊκού έργου νέων Ελλήνων διεθνολόγων.

    Στο πλαίσιο αυτό, με μεγάλη μας χαρά παρουσιάζουμε το ηλεκτρονικό βιβλίο της Εβίτας Χατζησταύρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...