Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

50ο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Υπηρεσία Ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη διοργανώνει  στο Παλάτι των Εθνών (Palais des Nations) το διάρκειας δύο εβδομάδων Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλον τον κόσμο.

Το 50ο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Γενεύης θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 13 Ιουλίου 2012 με θέμα:

«Ευκαιρίες και προκλήσεις σε ένα κόσμο 7 δισεκατομμυρίων»

Το Πρόγραμμα θα εξετάσει τον ρόλο που διαδραματίζουν ή που μπορούν να διαδραματίσουν τα Ηνωμένα Έθνη για την επίτευξη πολυμερών λύσεων στα παγκόσμια ζητήματα, όπως αυτά που αναφέρονται στο φετινό θέμα. Ανώτεροι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών και των εξειδικευμένων οργανώσεων του ΟΗΕ που εδρεύουν στη Γενεύη, θα δώσουν σειρά διαλέξεων μετά από τις οποίες θα ακολουθεί συζήτηση. Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρακολουθήσουν όλες τις διαλέξεις και να λάβουν μέρος στις ομάδες εργασίας.

Η αίτηση συμμετοχής όπως και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες: www.unog.ch/gsp_en  (Αγγλικά) και www.onug.ch/gsp_fr (Γαλλικά). Οι φετινές αιτήσεις  πρέπει να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά, ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικά. 

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν παρέχουν βοήθεια όσον αφορά τα έξοδα ταξιδιού ή διαμονής των συμμετεχόντων. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στα Αγγλικά και στα Γαλλικά χωρίς διερμηνεία. Είναι επομένως απαραίτητο οι υποψήφιοι να έχουν  καλή γνώση και των δύο γλωσσών.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012.
Όσοι επιλεγούν, θα ειδοποιηθούν μέχρι τα μέσα Απριλίου 2012.

Πηγή: UNRIC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...